Entrevista Ebre Emprenedors

Noticies Musclo i Ostra

Avui parlem de l'empresa Musclarium de la Ràpita. Ho fem amb Albert Grassa i Jonatan Garrigós

Continuar...

Musclos i ostres del delta de l'Ebre

Noticies Musclo i Ostra

Ho saben, que al delta de l'Ebre s'hi fan musclos i ostres? La Tana Collados i el Jonathan Garrigós, gerent de Mucleres Prats, ens han parlat d'aquests dos productes que es cultiven al delta de l'Ebre i que trobem al mercat. En què ens hem de fixar quan els comprem? Com els hem de cuinar?

Continuar...

Medio siglo mirando al mar

La familia Prats se dedica a la cría de mejillones en el Delta de l’Ebre desde 1962. Hoy su producción supera las 400 toneladas anuales, sumando las ostras, que venden tanto en el mercado nacional como en Francia

La familia Prats lleva más de medio siglo mirando al mar. JoanPratsCasanovafueunem- prendedor del Delta de l’Ebre que empezó dedicándose a la compra y comercialización de angula y después fue uno de los pioneros en probar la producción de mejillones en la bahía del Fangar. Las primeras bateas o estructuras flotantes para criar moluscos se instalaron en la bahía del Fangar, que, Jonathan Garrigós, nieto de Joan Prats y actual responsable de Muscleres Prats, ha escuchado a su abuelo y tíos, levantaron con vigas de hormigón que entraban en el mar con un tractor y una carreta en una zona con muy poca profundidad, apenas 50 centímetros, demanera que las cuerdas se colgaban en horizontal, al contrario que ahora. La actividad ha cambiado mucho desde entonces. Se comenzó con muy pocos medios y de forma totalmente artesanal. No solo se cogían los mejillones con las manos sino que la primera criba también era manual. Por ello, no es de extrañar que en plena campaña llegaran a emplear hasta cincuenta personas en la década de los setenta.

Continuar...

Mig segle fent musclos al Delta

El principal mercat de Muscleres Prats és Barcelona, però també exporta a la Xina

Fa cinquanta anys que la família Prats es dedica al cultiu de musclos al delta de l'Ebre. Van ser dels primers de provar la producció de mol·luscos a la badia del Fangar (als Alfacs, el cultiu no va començar fins més tard), un cultiu que es va començar amb molt poc mitjans i que amb els anys ha evolucionat. “El meu avi era molt emprenedor, es dedicava a la compra i distribució d'angula i a la producció d'arròs. Quan va sorgir l'oportunitat de fer musclos no s'ho va pensar”, explica Jonathan Garrigós, gerent de Muscleres Prats. Les primeres muscleres es van instal·lar en una zona del Fangar amb molt poca profunditat, de manera que les cordes es penjaven en horitzontal (ara es fa en vertical). Actualment l'empresa té 7 muscleres als Alfacs, cadascuna ocupa 1.500 metres quadrats i 4 al Fangar, de 3.000 metres quadrats, amb una producció de 350 tones de musclo i 30 d'ostra en l'última campanya. “Ha estat un any dolent, se'ns han mort cap a 40 tones de musclo als Alfacs”, diu Garrigós.

Continuar...